Recruitment

Profielanalyse

Bij NewRoadz is kwaliteit de hoogste prioriteit van ons proces. Dit betekent dat we samen met de opdrachtgever op zoek gaan naar een goede match op persoonlijke en professionele competenties, kenmerken en eigenschappen. Maar de échte kwaliteit is te vinden in de diepere laag. Daarom kijken wij ook naar gedrag en communicatiestijl van de organisatie en het team. Naar aanleiding van dit profiel begint de zoektocht naar de perfecte kandidaat.

Wervingsfase

Die zoektocht vindt op veel verschillende plekken plaats, zoals onze eigen unieke database en ons uitgebreide persoonlijke netwerk. Ook maken we gebruik van diverse online platforms en databases. Daarnaast werven wij doelgericht via online advertenties samen met onze marketingpartner.
Wij gaan door totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden en alleen de beste kandidaat is goed genoeg.

Selectiefase

Na een voorselectie op harde eisen (opleiding, kennis en ervaring) nodigen wij kandidaten uit voor een oriënterend persoonlijk gesprek. Aansluitend laten wij hen een DISC analyse maken die over gedrag en communicatie gaat (onze consultants zijn gecertificeerd door DISC Factor). Als wij vaststellen dat er een match is, stellen wij de kandidaten voor aan de opdrachtgever zodat er een kennismaking gepland kan worden. Het is mogelijk om tijdens de procedure de kandidaten een assessment te laten maken om meer inzicht te krijgen. Hiervoor schakelen wij erkende (NIP) psychologen in die nader te bepalen competenties/kenmerken kunnen onderzoeken.

Plaatsing

Wanneer besloten wordt om een kandidaat aan te willen nemen zullen wij de referenties controleren. Hierna kan de arbeidsovereenkomst getekend worden! In de maanden erna zullen wij contact houden met zowel de opdrachtgever als de kandidaat om te kijken hoe de nieuwe samenwerking bevalt.

Wil je meer weten over NewRoadz of een vacature bij ons aanmelden? Neem vrijblijvend contact met ons op!