Waarom is een interim professional juist in deze tijd van grote waarde?

geplaatst op 07 september 2020

De nieuwe werkelijkheid waarin COVID-19 nog altijd centraal staat zorgt ervoor dat veel organisaties zich voortdurend moeten aanpassen. Het bedrijfsleven staat onder druk en veel bedrijven moeten bezuinigen, reorganiseren of willen (versneld) een nieuwe weg inslaan. Veel organisaties hebben juist nu behoefte aan extra ervaring of bepaalde expertise. 

Onze consultant en ervaren interim professional Johan Krediet vertelt waarom interim professionals van grote toegevoegde waarde zijn.

Een interim professional biedt een snelle en flexibele oplossing

Een interim professional wordt veelal ingezet voor tijdelijke en complexe projecten en helpt daar waar specifieke vakkennis of ervaring nodig is. Daarnaast hebben bedrijven regelmatig tijdelijk capaciteit nodig bij bijvoorbeeld ziekte, zwangerschapsverlof of een (groot) project. Een interim professional is vaak snel en gemakkelijk in te huren voor de duur van de opdracht. Met name door de veelzijdige ervaring en de zelfstandigheid van een interimmer is de inwerktijd minimaal. Na afloop van een project kan er eenvoudig afscheid worden genomen. 

Een interim professional brengt een vernieuwende blik, kennis en ervaring met zich mee

Een interim professionals zorgt voor flexibiliteit.

Staan uw directeuren of managers in deze periode voor lastige beslissingen? Een interim professional bekijkt problemen en uitdagingen met een frisse, objectieve blik en heeft vaker voor uitdagingen gestaan. Hierdoor zijn lastige beslissingen voor een interim professional makkelijker te maken en te onderbouwen. Daarnaast durft een goede interim professional kritische vragen te stellen, het onbespreekbare te benoemen en bestaande processen, waar nodig, te doorbreken én te verbeteren. Omdat een interimmer vaak als een externe wordt gezien voelen medewerkers weinig bedreiging en worden beslissingen makkelijker geaccepteerd.

Hoe zit het met de kosten voor het inhuren van een interim professional?

Waarom is een interim professional van toegevoegde waarde?

In veel gevallen wordt er gekeken naar het uurtarief van de interimmer. En ja, deze kosten liggen in de meeste gevallen hoger dan voor een vaste kracht in loondienst. Toch zijn het juist de interim professionals die in staat zijn in korte tijd een organisatie weer toekomstbestendig te maken. Hun kennis en ervaring kan direct worden ingezet met concrete oplossingen of een onafhankelijke organisatieadvies. Daarnaast betaal je als opdrachtgever voor een interim professional geen vakantiegeld, pension, verzekeringen, bonus of andere emolumenten. Een goede interimmer verdient zichzelf zeker terug. 

Op zoek naar een interim professional?

NewRoadz bemiddelt opdrachtgevers en interim professionals binnen de wereld van Logistiek, Transport en Automotive. Onze interim professionals kennen het reilen en zeilen in deze sectoren.
Ze brengen jarenlange ervaring met zich mee waardoor de kennisoverdracht ook na vertrek merkbaar blijft.

Zoekt u een goede interim professional? Wij helpen u graag met de bemiddeling en het vinden van dé juiste persoon binnen uw organisatie!