‘Newroadz’s kennis van de branche’

geplaatst op 15 juni 2018

De transportdivisie waar Niels Buiter werkte werd overgenomen door de concurrent. Op den duur miste hij de vertrouwde bedrijfscultuur en ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via NewRoadz kwam hij terecht bij Koopman Autotransport. Een organisatie die volledig bij hem blijkt te passen.

“De overname zag ik wel aankomen”, vertelt Niels. “Maar dat het door de concurrent zou zijn, had ik niet verwacht. Het is altijd afwachten hoe het gaat na een overname, dus besloot ik het in ieder geval één jaar te proberen. Uiteindelijk kwam ik voor de zomer van 2017 tot de conclusie dat het bedrijf niet goed bij mij paste en dat ik er niet wilde blijven.”

Via LinkedIn was Niels in mei al benaderd voor een functie. Hij hield de boot af, maar onthield de naam van NewRoadz. Toen hij later op zoek ging, kwam hij al snel op de website uit. Daar vond hij de vacature voor een Process Improvement Manager bij Koopman Autotransport B.V. Niels schreef een brief en werd een dag later gebeld.

“Begin juli had ik een gesprek met Henk Visscher”, blikt Niels terug. “Binnen een kwartier gaf hij al aan dat hij me wilde voorstellen aan de directie van Koopman. Dat ging dus vrij vlot.” Nog geen twee weken later bracht Niels zijn eerste bezoek aan Koopman Autotransport. “Henk stuurde mij vlak voor het gesprek nog een berichtje om me succes te wensen. Eigenlijk was dat nergens voor nodig, want het klikte direct. Het zat van beide kanten goed en dat leidde ertoe dat ik in september mijn contract ondertekende.”

Zo soepel en snel kan het gaan. En dat heeft alles te maken met de aanpak van NewRoadz, verder kijken dan je cv. Minstens zo belangrijk zijn je karakter en drive. Want die bepalen uiteindelijk voor een belangrijk deel of je slaagt bij je nieuwe werkgever en past binnen de bedrijfscultuur. “Dat had Henk snel door in ons gesprek. Bij Koopman is er écht aandacht voor mensen. Dat vind ik prettig. Ik herken er veel in van het bedrijf waar ik werkte voordat zij overgenomen werden.”

Inmiddels werkt Niels alweer een aantal maanden als Process Improvement Manager bij Koopman Autotransport. Een functie waarin hij verantwoordelijk is voor verschillende projecten die als doel hebben de processen te verbeteren. Dit kunnen IT gerelateerde projecten zijn, maar ook projecten met klanten. “Op mijn eerste werkdag stond er een slagroomtaart van NewRoadz op mijn bureau. Dat was natuurlijk een goede binnenkomer bij mijn collega’s. Sowieso is de sfeer onderling heel goed. Ik heb het hier dan ook goed naar mijn zin en ik ben blij dat ik dankzij NewRoadz deze baan gevonden heb.”