Klant aan het Woord: Ploeger Logistics

geplaatst op 06 maart 2020

NewRoadz werkt samen met vele mooie (inter)nationale opdrachtgevers. Zo ook met Ploeger Logistics. Een succesvolle organisatie. Directeur Adwin Ploeger en HR-Manager Janneke Wolbers vertellen over hun bedrijf en wat zij belangrijk vinden in de zoektocht naar nieuwe collega’s.

‘Alles uit handen, behalve de controle.’
Met 175 vrachtwagens die dagelijks onderweg zijn voor opdrachtgevers in de Benelux, een 35.000 vierkante meter tellend warehouse en 350 medewerkers kan je Ploeger Logistics gerust een ambitieuze speler van formaat noemen in de logistieke wereld.

Adwin Ploeger - Ploeger Logistics
Adwin Ploeger, directeur Ploeger Logistics

Ambitie gaat niet zelden hand in hand met succes. Adwin Ploeger weet als directeur van het Harderwijkse familiebedrijf als geen ander dat hiervoor één ding onontbeerlijk is: een gemotiveerd team van mannen en vrouwen die gezamenlijk hun ervaring en talent inzetten. Als hij tijdens een sollicitatiegesprek tegenover een potentiële nieuwe medewerker zit, kijkt hij echter niet alleen naar werkervaring en vaardigheden.

“Natuurlijk moet iemand in een functie als Commercieel Manager of Business Unit Manager logistieke kennis en kunde hebben. En over strategisch inzicht en analytische vaardigheden beschikken. Want het tempo ligt hoog, er is veel dynamiek en er gebeurt ontzettend veel. Je moet vol gas kunnen schakelen, oplossingsgericht denken, flexibel zijn. Maar waar we ook oog voor hebben, is de persoonlijkheid van een kandidaat. Hoe kom je over. Heb je een goede gunfactor. Heb je overredingskracht. Is er een luisterende houding. Straal je vertrouwen uit. Eigenschappen die bepalend zijn voor een goede match.”

Ploeger Logistics en NewRoadz

Boeien & binden
Daar ben je niet na twee gesprekken achter, weet ook HR-Manager Janneke Wolbers. “De ervaring leert dat aansluitende assessments meer inzicht geven in cognitieve en emotionele vaardigheden en een completer beeld geven van een kandidaat. Alles om de juiste nieuwe collega’s binnen te halen.” En ze vervolgens te behouden, benadrukt ze. Want een loyale klantenkring is iets om trots op te zijn, maar je eigen mensen enthousiast houden is minstens zo belangrijk. Daarom steekt Ploeger Logistics tijd en energie in ontwikkeling en scholing van medewerkers en is er volop ruimte voor doorgroeimogelijkheden. Een voordeel van een familiebedrijf, denkt Janneke, want een minimum aan hiërarchie betekent op de werkvloer van Ploeger Logistics een grote mate van zichtbaarheid, zelfstandigheid en betrokkenheid. “We zijn met elkaar op reis en iedereen zit dicht bij het stuur. Dat maakt het werken in een familiebedrijf als dit aantrekkelijk. Een aangename plek, waar collega’s elkaar weten te vinden voor advies, kennis en kunde. En een grote inzet. Want als we onze klanten beloven dat we hen ontzorgen met álles behalve de controle, is dat een ambitie die we elke dag willen waarmaken.”

Wil je voor dit mooie bedrijf komen werken? Bekijk onze vacatures bij Ploeger Logistics.
Of wilt u als organisatie meer weten over NewRoadz om te kijken of wij u kunnen helpen bij het vinden van unieke kandidaten. Neem vrijblijvend contact met ons op.
Wij helpen u graag!