Dasko Koel- en Vriestransporten B.V.

geplaatst op 09 april 2019

Aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Dankzij het opvallende logo met de ijsschotsen is transportbedrijf Dasko bij veel Nederlandse en Europese weggebruikers geen onbekende. Maar dat is uiteraard niet de enige pijler onder het succes van de vervoerder van gekoelde en bevroren levensmiddelen.

Dagelijks zetten 400 Dasko-medewerkers alles op alles om goederen snel, goed en gecontroleerd op de plek van bestemming te krijgen. Dat gebeurt vanuit twee Nederlandse vestigingen (Almelo en Zwolle) en twee vestigingen in Europa (Polen en Duitsland). Alexander Wasschebalie van de afdeling Finance maakt al jarenlang deel uit van het Dasko-team. Zijn loopbaan is tekenend voor de manier waarop er binnen de organisatie wordt omgegaan met persoonlijke groei en ontwikkeling, vindt hij. In pakweg tien jaar tijd kreeg hij intern volop kansen. Anno 2019 geeft hij leiding aan de afdeling die zich bezighoudt met financiën en ict.

Waar Alexander op let? Een sollicitant hoeft in elk geval niet in pak te komen, geeft hij lachend aan. “Natuurlijk kijken we naar wat iemand kan. Ervaring en kennis zijn belangrijk. Maar of iemand binnen de informele bedrijfscultuur van Dasko past is minstens zo relevant. We delen een no nonsens-houding. Er is weinig hiërarchie en er wordt op een directe manier gecommuniceerd. Daar moet je tegen kunnen of misschien zelfs van houden.”

Familiebedrijf
Mee eens, knikt collega Esther Huls van HR. Tijdens kennismakingsgesprekken vraagt ze bovendien graag door op persoonlijke onderwerpen. “Wat doe je naast je werk? Waar wil jij staan over vijf jaar? Uit wat voor gezin kom je en hoe heeft dat jou gevormd? Ons personeelsbestand is weliswaar zeer gemêleerd, maar wat we met elkaar gemeen hebben is een bepaalde nuchterheid. Al te veel poeha kom je hier niet tegen.” Het is typerend voor een familiebedrijf als dit, denkt ze. “Net als in een familie krijg je hier de ruimte om jezelf te zijn én de kans om je te ontwikkelen. Fouten maken mag.” Een fijne omgeving om te werken, weet ze inmiddels uit ervaring. Als hoofd HR houdt ze zich samen het haar team dagelijks bezig met een optimale werkbeleving. Fruit in de kantine, belangstelling voor het thuisfront, een intensieve begeleiding van nieuwe collega’s, een ergonomische inrichting van kantoorruimtes en leuke uitjes voor het personeel; Dasko heeft in de afgelopen jaren een enorme professionaliseringsslag gemaakt. Het resultaat is een organisatie die positief in beeld is bij klanten, leveranciers, collega-transportbedrijven én het eigen personeel.

Warm en sociaal
Een organisatie die groeit en daarom zoekt naar professionals die deze groei op ict-gebied kunnen faciliteren en begeleiden. De Functioneel Applicatiebeheerder die aan het team wordt toegevoegd moet dan ook de nodige kennis van complexe systemen hebben. En er niet alleen voor zorgen dat applicaties goed functioneren, maar ook dat de collega’s die deze applicaties gebruiken dat op een optimale manier kunnen doen. Nieuwe collega’s zullen zich snel thuisvoelen, voorspelt Esther. “Ze komen er gauw genoeg achter dat wij vrij direct zijn, maar ook een warm en sociaal hart hebben. Mooie combinatie toch?”